Nëse po shihni për një pasaportë të re, zbuloni pasaportën më të fuqishme! Ja në çfarë vendi vendoset Shqipëria

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Japonia ka pasaportën më të fuqishme në botë, sipas renditjes së re globale.

Japonia ka mbajtur vendin e parë për katër vitet e fundit me radhë, me mbajtësit e pasaportave japoneze në gjendje të vizitojnë 191 vende pa pasur nevojë për vizë.

Singapori doli në vendin e dytë, me qasje pa viza në 190 vende.

Ndërsa Gjermania dhe Koreja e Jugut dolën në vendin e tretë të përbashkët, në 189 vende, sipas renditjes nga Henley Passport Index.

Për 2021, Britania e Madhe u ngjit një vend, në të shtatën, ku ulet së bashku me SH.B.A., Zelandën e Re, Belgjikën, Norvegjinë dhe Zvicrën.

Kur bashkon listën, Indeksi i Pasaportave Henley përdor të dhëna nga Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA) dhe shikon se sa vende lejojnë mbajtjen e pasaportës pa viza ose pas mbërritjes së vizave.

Të dhënat e këtij viti nuk përfshinin kufizimet e vendosura për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Mbretëria e Bashkuar nuk është i vetmi vend që u ngjit një pikë këtë vit – Spanja dhe Luksemburgu ishin të pestët vitin e kaluar dhe tani janë në vendin e katërt me Finlandën dhe Italinë në 188 vende.

Austria gjithashtu u ngrit me një vend dhe tani është pasaporta e pestë më e fuqishme, së bashku me Danimarkën, me 187 vende.
Pikërisht mbi Mbretërinë e Bashkuar në vendin e gjashtë është Franca, Irlanda, Hollanda, Portugalia dhe Suedia, më 186.

Një vend poshtë Mbretërisë së Bashkuar, me mundësi për të vizituar 184 vende, është Australia, Greqia, Malta dhe Republika Çeke.

Ndërsa Kanadaja është në vendin e nëntë dhe Hungaria në të dhjetin, me 183 përkatësisht 182 vende.

Shqipëria renditet në vendin e 52 me 114 vende ndërkohë që poshtë saj në vendin e 53 gjendet Turqia.

Në skajin tjetër të tabelës, pasaporta më pak e fuqishme në botë është Afganistani me qasje pa viza në vetëm 26 vende.