Pandemia, 6 herë më keq nga sa duket

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Infektimet reale ditore të COVID-19 mund të jenë mesatarisht 6 herë më të larta se shifrat zyrtare. Ky është konkluzioni I një analize të bazuar në statistikat e deritanishme duke marrë në shqyrtim Australinë, SHBA, Kinën, Korenë e Jugut dhe 11 vende Evropiane.

Ndërsa për Italinë fqinje që përjetoi edhe krizën më të lartë në valën e parë të pandemisë, mendohet se shifrat reale mund të jenë 17 herë më të larta se ato të deklaruara.

Studimi mban firmën e një grupi kërkimor Australian të drejtuar nga Universiteti i Melburnit dhe i publikuar në revistën prestigjioze Royal Society Open Science.

Studimi është përqendruar kryesisht tek vendet e pasura, dhe janë pikërisht ato tëmarra në shqyrtim. Megjithatë theksohet se shifrat reale të përhapjes së infeksionit është e vështire të përcaktohen, veçanërisht mbi numrat e tamponëve të kryer. Deri më sot vendi që ka arritur të gjurmojë dhe të ketë sistemin më efikas në përballimin e pandemisë koronavirus është Koreja e Jugut.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!