Priten reshje të mëdha shiu, KESH dyfishon shkarkimet nga HEC-et, përmbytje në Shkodër

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Bashkia e Shkodrës ka bërë të ditur se në këtë qark mbeten të përmbytura 1470 Ha tokë.

Nga ana tjetër KESh në një deklaratë, bën të ditur se ka dyfishuar shkarkimet nga HEC-et, për shkak të parashikimeve për rifillimin e reshjeve të shiut në datën 22 janar.

Raportet meteorologjike parashikojnë se për periudhën 22-26 Janar 2021 priten rreshje intensive shiu, në të tre basenet e kaskadës së lumit Drin dhe për pasojë prurjet në Hec Fierzë, Koman dhe Vau Dejës priten të rriten ndjeshëm.

Sekretariti Teknik i Komisionit të Posaçëm të Trajtimit të Plotave vijon punën në marrjen e masave paraprake për ti paraprirë situatës që pritet të vijë në ditët në vijim.

Për këtë arsye, shkarkimet e kontrolluara në Hec Vau Dejës u rritën nga 300 m3/s në 700 m3/s me synim parandalimin e shkarkimeve të medha në momentet e pikut të prurjeve natyrore.

Shkarkimet do të menaxhohen me kujdes duke ndjekur në dinamikë zhvillimet meteorologjike. Bazuar në informacionin aktual të prurjeve, shkarkimet nuk do të kenë ndikim në zonën e nën-Shkodrës.

KESH, do të vijojë bashkëpunimin me autoritetet përgjegjëse dhe do të mbajë të informuar në mënyrë transparente opinionin publik.