Republika Çeke fillon numërimin mbrapsht për sinjalin DVB-T2

Pothuajse gjysma (43%) e familjeve në Republikën Çeke tani kanë pajisjet dekoder DVB-T2.

Në një deklaratë, kompania kombëtare e transmetimit CRa thotë  se ka vërtetuar shumica e marrësve dhe ata kanë një etiketë të vërtetuar DVB-T2.

CRa gjithashtu thotë se pothuajse gjysma (46%) e njerëzve mund  të shohin shërbimet televizive tokësore në HD.

Transmetuesi publik CT tashmë shpërndan përmbajtje në HD vendase në rrjetin e tranzicionit dhe do të ofrojë HD të plotë në rrjetin përfundimtar DVB-T2.

Barrandov, Prima Group dhe Seznam gjithashtu do të transmetojnë përmbajtje në HD.

Tranzicioni në DVB-T2 do të fillojë në Republikën Çeke në fund të Nëntorit dhe do të vazhdojë deri në mes të 2020.

Shikuesit do të jenë në gjendje të marrin mbi 30 kanale televizive pa pagesë, së bashku me një sërë shërbimesh interaktive, pas kalimit në DVB-T2.