Situatë e frikshme në Lezhë/ Erozioni gërryen tokën, dëmtohen banesa dhe rrugë

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Edhe pse reshjet e shiut kanë përfunduar tashmë, qyteti i Lezhës vuan pasojat e erozionit të tokës duke regjistruar banesa dhe rrugë të dëmtuara dhe duke rrezikuar seriozisht jetën e banorëve.

Në një lidhje live nga Lezha, gazetari i Ora News Elvis Hila u shpreh se, problematike është situata edhe në lagjen “Varosh” të qytetit Lezhë ku disa objekte rrezikohen nga rrëshqitja e një sipërfaqe të konsiderueshme toke.

“Është krijuar një situatë mjaft problematike dhe e frikshme nga fenomeni i erozionit pas reshjeve të dendura të shiut të fillim-janarit. Janë dëmtuar banesa, rrugë ndërsa shumë objekte të tjera janë në rrezik, siç është edhe rasti në lagjen “Varosh” të qytetit të Lezhës ku ka rrëshqitur një pjesë e konsiderueshme toke duke vënë në rrezik disa objekte që ndodhen në këtë zonë”, u shpreh ndër të tjera Hila.

Sipas gazetarit, ekspertët e mjedisit shprehen se keqtrajtimi i natyrës, kryesisht zhveshja e maleve dhe kodrave nga bimësia është një kërcënim serioz për disa zona të qarkut të Lezhës.

Problematike situata paraqitet edhe në Bashkinë e Mirditës.

Problematike situata paraqitet edhe në Bashkinë e Mirditës.

Lezhe

Lezhe (2)

Lezhe (1)

Lezhe (3)