Tashmë adoleshentët nuk mund të përdorin më Whatsapp

Adoleshentët duhet të presin edhe pak nëqoftëse duan të përdorin Whatsapp në Europë.

Kjo për shkak sepse aplikacioni i njour për shkëbimin e mesazheve do të rrisi kufirin e moshës së përdorimit nga 13 në 16 vjeç për shkak të rregullave të reja të privacisë në Bashkimin Europian. Përdoruesëve do t΄iu kërkohet të konfirmojnë moshën në momentin që kompania pjesë e Facebook do të azhornojë politikën e përdorimit.

Whatsapp konfirmojë se aplikacioni nuk do të ndajë asnjë të dhënë me Facebook, dhe se do të bëjë të pamundurën për të lufutuar përmbajtjet abuzive në të dyja platformat sociale.

Aplikacioni i njohur gjithashtu do të shtojë edhe një opsion për shkarkimin dhe vëzhgimin e të gjitha të dhënave që kompania merr nga përdoruesit. Opsioni do të jetë i aksesueshëm për të gjithë, nga çdo vend i botës.

I menaxhuar nga Facebook, shërbimi mesazhor është mjaft i populluar në mbarë botën në më shumë se 1.5 bilion përdorues mujor aktiv./IMA/