Të dielën do të flemë 1 orë më shumë, akrepat shkojnë 60 minuta pas

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

“Ora diellore” do të hyjë në fuqi orët e para të së dielës, më 25 tetor. Në orën 02:00, akrepat e orës do të spostohen një orë prapa, duke shënuar orën 1:00. “Ora diellore”, që duhet të qëndronte në fuqi deri në javën e fundit të marsit 2021, këtë herë mund të jetë e perhershme dhe kjo e diel mund të jetë hera e fundit e këtij ndryshimi.

Megjithëse Komisioni Europian ka hapur një debat për të braktisur këtë sistem, dhe për të lënë në fuqi sistemin e një ore që nuk ndryshon. Edhe këtë vit ora do të ndryshojë, por pritet që vendimi të merret për vitin e ardhshëm.

E dini se përse ndryshon ora dy herë në vit?

Ky vendim fillimisht u mor për të kursyer energji, dhe për të nxjerrë njerëzit jashtë. Fushata për orën e verës erdhi në fillim të shekullit të 20-të. Kalimi i orës përpara në muajt e verës, do të na jepte mëngjeset më të errëta, por mbrëmjet më të lehta.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!