TikTok fshin 49 milionë video, thyen rregullat e aplikacionit

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

TikTok njofton se ka fshirë më shumë se 49 milion video të cilat thyen rregullat e saj, midis korrikut dhe dhjetorit 2019.

Rreth një e katërta e këtyre videove u fshinë për përmbajtje të lakuriqësisë ose aktivitet seksual të të rriturve, tha biznesi, në raportin e fundit të transparencës.

Aplikacioni për ndarjen e videos zbuloi gjithashtu se kishte marrë rreth 500 kërkesa për të dhëna nga qeveritë dhe policia dhe ishte pajtuar me rreth 480 prej tyre.

SHBA-ja ka sugjeruar që po “shikon” nëse do të ndalojë aplikacionin me pronësi kineze.

Të hënën, Sekretari i Shtetit Amerikan Mike Pompeo sugjeroi që shkarkimi i TikTok do të vinte “informacionin privat të qytetarëve në duart e Partisë Komuniste Kineze”.

Ai shtoi se qeveria amerikane po shqyrtonte nëse do të ndalonte aplikacionet në pronësi kineze: “Ne po e marrim këtë shumë seriozisht. Ne me siguri jemi duke e shikuar atë,” tha ai, në një intervistë të Fox News.

Qeveria në Indi ka ndaluar tashmë aplikacionin, duke përmendur shqetësimet e sigurisë në internet.

TikTok është në pronësi të firmës kineze ByteDance. Aplikacioni nuk është i disponueshëm në Kinë, por ByteDance operon një aplikacion të ngjashëm, të quajtur Douyin, i cili është i disponueshëm.

TikTok tha se nuk kishte pranuar asnjë kërkesë të të dhënave nga qeveria ose policia në Kinë, ose ndonjë kërkesë nga qeveria kineze për të fshirë përmbajtjen.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!