“Frenoni marrjen e vitaminave në masë”/ Mjekja ngre shqetësimin

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Qe nga fillimi i pandemisë, farmacitë shqiptare u ndeshën me një fenomen, atë të blerjes masive të vitaminave të ndryshme, si përgjegjëse për rritjen e imunitetit, por edhe të suplementeve të tjera ushqimore.

Por edhe vitaminat kanë një masë. Konsumatorët bombardohen me informacione shëndetësore duke u thënë atyre se marrja e dozave të larta të disa vitaminave mund të përmirësojë shëndetin e tyre në shumë mënyra.

Mjekja Albana Daka tha në “Wake Up” se marrja e tepërt e vitaminave, suplementeve ushqyese mund të jetë e rrezikshme.

“Padyshim që vitaminat janë shumë të rëndësishme për imunitetin, por nuk janë vetëm në këtë kohë të rëndësishme. Pra, imuniteti është armë jonë më e rëndësishme për t’u mbrojtur nga sëmundjet në përgjithësi. Forma më e mirë e marrjes klasike të vitaminave dhe mineraleve është ushqimi. Pra marrja me ushqime është forma ideale. Disa vite më parë, kur ushqimet nuk ishin të procesuara dhe modifikuara, pjesa më e madhe e vitaminave merrej nga ushqimet, mbi 80 përqind. Me kalimin e dekadave dhe me fillimin e fast food-ve ka bërë që ushqimet te jenë të pasura me kalori dhe të varfra në vitamina”.

Në muajt e ftohtë të viti duhen suplementet, por një pjesë e tyre duhet monitoruar, apelon mjekja per qytetaret.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!