Koronavirus, alarmi i OBSH-së: rastet po rriten përsëri në Europë

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) shpreh shqetësimin për një rritje të rasteve të koronavirusit në Evropë. “Javën e kaluar, Evropa pa një rritje në numrin e” Covid-19 rasteve “javore për herë të parë në muaj,” paralajmëroi Drejtori i Seksionit Evropian i OBSH-së Hans Kluge në një konferencë. shtyp nga Kopenhaga. “Tridhjetë vende kanë parë një rritje në numrin e rasteve të reja në dy javët e fundit,” shtoi ai.

Sipas organizatës, Evropa regjistron rreth 20,000 raste të reja dhe mbi 700 vdekje të reja çdo ditë. “Në njëmbëdhjetë nga këto vende, përshpejtimi i transmetimit ka çuar në një rritje shumë të konsiderueshme që, nëse lihet e pakontrolluar, do të shtyjë edhe një herë sistemet shëndetësore në prag në Evropë,” vazhdoi Kluge pa përmendur një vend të caktuar. .

Drejtori i sektorit Evropian të OBSH-së përshëndeti pastaj reagimin “e shpejtë” të disa vendeve si Polonia, Gjermania dhe Spanja në lidhje me shpërthimin e rasteve të reja në “shkolla, miniera qymyri dhe vendet e prodhimit të ushqimit”.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!