Mediaset i pari edhe në tregun radiofonik italian, krijohet “RadioMediaset”

Mediaset duket se nuk është më e kënaqur me “Perandorinë Mediatike” që zoteronte deri më tani në sektorin e medias vizive, shtypit të shkruar dhe online. Ambicjet e grupit më të fuqishëm mediatik në Itali po synojnë tashmë “pushtimin” edhe të një tjetër sektori në fushën e medias, atë të radios. Ditën e djeshme është prezantuar zyrtarisht krijimi i «RadioMediaset», kompania nga do të varen të gjitha aktivitetet radiofonike të Mediaset.

Pas blerjes, vjeshtën e kaluar, të Radio R101, perimetri i grupit të udhëhequr nga Fedele Confalonieri dhe Pier Silvio Berlusconi, kompletohet me 3 stacionet e tjera: Radio105, Virgin Radio dhe Radio Monte Carlo. Buqeta e përbërë nga 4 stacione radiofonike tashmë përfaqëson grupin e parë radiofonik në Itali më të rëndësishëm për nga audienca dhe të ardhurat nga reklamat.

Kompania që administron të ardhurat e reklamave, Mediamond ka për aksionerë në masën 50% Mediaset dhe Mondadori, dhe menaxhon tregun e reklamave për 8 stacione radiofonike: R101, Radio 105, Virgin Radio, Radio Monte Carlo, Radio Italia, Radio KissKiss, Radio Subasio, Radio Norba.

 

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.