Si mund të dallojmë nëse teshtima është alergji apo koronavirus?

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Koronavirusi mund të përhapet përmes pikave që vijnë nga kollitja ose teshtitja. Teshtitja në vetvete nuk është një simptomë e koronavirusit.

Por duhet të dini se megjithëse nuk është një simptomë, ju ende mund të përhapni koronavirusin përmes teshtitjes. Kjo do të thotë se është e rëndësishme të mbuloni gojën dhe hundën nëse ndjeni teshtimë.

A është alergji apo koronavirus?

Për shumë njerëz, teshtitja mund të jetë një simptomë e ardhjes së alergjive të pranverës. Simptoma të tjera të kësaj përfshijnë bllokimin e syve dhe kruajtje.

Dr David Cutler, mjek i mjekësisë familjare në Qendrën Shëndetësore Providence Saint John në Kaliforni, tha: “Alergjitë nuk duhet të shkaktojnë ethe ose dhimbje trupi”.

Simptomat e alergjisë priren të ndryshojnë nga mjedisi, përkeqësimi me ekspozimin ndaj pluhurit, polenit, apo lagështirës së kafshëve, ndërsa simptomat e ftohjes kanë tendencë të vazhdojnë pavarësisht nga koha e ditës, moti, lokaliteti ose faktorë të tjerë mjedisorë.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!