Vazhdon ulja e lindshmërisë në Vlorë, në dy dekada tri herë më pak lindje

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Vlora ashtu si gjithë vendi prej vitesh po përjetojnë një plakje të shpejtë të popullsisë, e cila pasohet edhe me ulje të ndjeshme të lindshmërisë. Në qytetin bregdetar çdo vit shënohen mëe pak lindje se viti paraardhës, ndërsa në dy dekadat e fundit lindjet janë ulur me tri here. Ndërkohë bonusi i qeverisë, që synon të nxisë rritjen e lindshmërisë, duket se ende nuk ka dhënë efektet e tij.

Lindshmëria me shifrat gjithnjë në rënie ashtu si në gjithë vendin edhe në Vlorë prezantojnë një situatë të ngjashme deri alarmante. Nga viti në vit numri i lindjeve po pëson rënie. Sipas shefit të shërbimit të Obstetri-Gjinekologjisë në maternitetin e Vlorës, pandemia, ndonëse ka patur rolin e saj, nuk shikohet si faktor që ka ndikuar në rënien e lindshmërisë për vitin2020, duke shënuar një numër më të vogël lindjesh krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Ndërkohë ulja e lindshmërisë krahasuar në kohë më të gjatë sjell shifra akoma me të thella negative krahasuar me lindjet në ditët e sotme.

Gjendja ekonomike dhe emigracioni shikohen si faktorët kryesorë në uljen e lindshmërisë dhe plakjen e shpejtë të popullsisë në qytetin e Vlorës. Ndërsa bonusi i vënë në dipsozicion nga qeveria prej më shumë se dy vitesh duket se ende nuk ka dhënë efekte edhe pse në maternitetin e Vlorës është hapur një zyrë e Gjendjes Civile për dhënien e menjëhershme të bonusit.

@A2CNN në Facebook

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!